Sunday, 24 February 2019

Förbryllande dag

Östersjön glittrade vackert i solskenet. På stigen ned till vattnet hade massvis med snödroppar spirat upp. Mängder med knölsvanar flög på låg höjd tillsammans med änder av alla de slag. En härlig syn och en härlig dag som väntade med andra ord, en sådan dag man sökte sig ut till kusten så klart.


Jag andades in den friska havsluften, gick ut i vattnet och ställde mig en bit ut på revet. Det var magiska förhållanden, sådana förhållanden som borde ge ifrån sig fisk. Åtminstone var det vad jag trodde på, något jag fortsatte att göra under hela dagen. Det var dock inte förrän jag hamnat på sista revet för dagen (där Anders befann sig och fått en under måttet) som jag överhuvudtaget såg tillstymmelse till liv. Det var 2 fiskar som valde att följa min OLR ända in men som inte högg. Jag var aningen förbryllad, varför högg inte fisken?  Dem borde inte ens tveka under de förhållandena som rådde med bra rörelse och något färgat vatten. Ett vatten som dessutom höll 5 grader. Jag gick upp och bytte till Bombarda men inte hjälpte det. Tiden flög iväg och rätt var det var så satt jag i bilen på vägen hem. Häpen var jag, fullständigt häpen över svårigheten av att finna fisk en dag som denna och när jag väl fann dem fanns inte huggviljan. Märkligt minst sagt, men det milda vädret verkar hålla i sig så nog borde det vända snart. Åtminstone kan mars månad bli hett, riktigt hett..


3 comments:

 1. Hi Javier, I was fishing yesterday on the Factory/fabrikken in Ruutsbo get one besse/nedfaldsfisk 59 cm on Bombarda, nothing else happend in 45 min, so I went up the coast around Käseberga, and there i got a blank fisk 56 cm an another 40 cm, lovely day in early spring weather. Skittfiske
  Kenneth DK
  http://0tur.dk/home/l%C3%B6dderup.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Kenneth, sounds great to have a day off when everyone else is at work and you can have the whole coast for yourself. And even better when you catch some fish as well. And by the way, nice website you have!!

   Delete
 2. Thanks, I hope you will have some good spring fishing on south coast.

  ReplyDelete