Wednesday, 25 August 2021

Fiske eller gräsklippning

Tanken var inte att åka ut och fiska igår. Nä, jag hade förvisso en ledig dag men det fanns en hel del att göra i trädgården. Japp, det var trädgårdsarbete som jag under lång tid förskjutit mest för att det är något jag avskyr så när det ges tillfälle att göra annat, som t.ex att fiska, så gör jag det. Så, jag hade bestämt mig att ta tag i det och klippa bl.a gräset men så hörde Stefan av sig och så var saken biff. Tankarna om stora, feta sommaröringar lockade än en gång mer än gräsklipparen så jag drog ut tidigt på morgonen dock med en egen liten kompromiss - att jag bara skulle fiska på morgonen och sen någon gång efter lunch klippa gräset.

Så där stod jag någonstans på sydkusten och hade riktigt bra fiske, åtminstone tills Stefan dök upp någon gång vid 10 tiden för då av någon anledning dog det ut. Vi fortsatte dock att ge järnet, jag hade ju fått 5 stycken samt haft flera följare, men det ville sig inte mer. Så till slut var jag så tvungen att följa min egenhändigt bestämda kompromiss om att klippa gräset efter lunch, dock med beslutet att återvända för ett kvällspass. Så, belåten efter att äntligen ha klippt gräset begav jag mig ut vid 18 tiden. Vi bestämde oss såklart för samma rev där jag under morgonen hade haft bra fiske och visst var där fisk igen. Dock var det fisk som av någon anledning inte ville fastna på min krok. Jag hade en massa småhugg, ett flertal följare samt såg fisk hoppa. För Stefans krok däremot gick det bättre då han lyckades landa 3 småttingar. 

Till helgen ser det ut att bli fiske igen även om det finns annat jag borde göra i trädgården men jag kan ju alltid kompromissa...2 comments:

  1. För att slippa kompromiss, gör jag som jag, anlita Daniel J. Desmond, hehe.

    ReplyDelete