Tuesday, 6 March 2018

Våren är på väg


Enorma isblock täckte stora delar av reven.
Efter en lång period med sibirisk kyla kom äntligen tövädret tillsammans med det skönaste man kan önska sig under denna årstid - solen. Värmande solstrålar som förhoppningsvis även kunde töa upp fisket efter att ha legat på is ett tag, bokstavligen talat. Jag visste det skulle bli svårt idag och det blev det också. Längs kustvägen kunde man se att många hotspots var antingen täckta av is eller issörja, men det fanns även fiskbara platser. Att det skulle vara kallt i vattnet var naturligtvis inte oväntat, speciellt när man bedrev fisket bland icebergs i miniformat. Däremot var känslan att få känna flertalet plusgrader i luften i kombination med värmande solstrålar något som verkligen gjorde dagen. Det hade ingen som helst betydelse att aktiviteten under vattenytan var obefintlig.
Hände en del på land idag, till skillnad
från under vattenytan.
Nä, våren är på väg - oåterkalleligen! Något som ytterligare bekräftades då fyra stycken tranor flög in över kusten och vidare norrut. Att snön ligger över Söderslätt bryr de sig inte om. De har ett mål och det är att flyga norrut och föra vidare sina gener. Det gör dem varje år och varje år glädjer det mig otroligt mycket att få beskåda. Det kommer det alltid att göra.
Mitt mål för dagen, till skillnad från tranornas mål, var betydligt mer anspråkslös och var att få komma ut samt få känna stärkande solstrålar i kinderna. Få känna att våren äntligen är på väg. Det fick jag, med råge. Fisket kom i andra hand, åtminstone idag. Väl hemma blev det serverat på silverfat ett vårtecken till - vintergäcken blommade. Härligt!No comments:

Post a Comment