Monday, 26 October 2020

Fultonfiskar!!!

Fredningen är lång och fiskeabstinensen börjar nu göra sig väldigt påtaglig. Tanken på en fiskeresa till Danmark har man pga Covid-19 fått lägga på hyllan, tyvärr. Kanske blir det nåt gäddfiske med kajaken inom det närmaste men vi får väl se. Tills vidare kan man ju alltid titta på gamla bilder av fångade havsöringar och vad bättre än att gå in på min kompis Anders blogg senaste inlägg. Där bjuds man på en kavalkad av feta havsöringar med en topp fisk med Fultonvärde på 1.72!! Det ni!!

Besök gärna hans blogg på http://www.fiskedagbog.dk

3 comments:

 1. Läser din blog ibland, trevlig. Ser du har en Stealth kajak, trivs du med den? Tung? Stabil? Funderar på att skaffa en men har föga kolla på vad som är viktigt för att den ska vara njutbara att fiska från. Har du några tips?

  mvh
  /Jonas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Jonas,
   jag trivs väldigt mycket med min Stealth kajak som jag haft sen 2013. Finns flera anledningar att jag valde den framför andra bl.a att den är av glasfiber vilket gör den lättare. Min kajak är 4.75 meter och väger 23 kg vilket gör den väldigt portabel. Jag får den lätt upp på biltaket vilket är jävligt skönt. Kajaken är dessutom väldigt stabil och snabb. En annan orsak till att jag valde en paddelkajak istället för en trampkajak är att jag också älskar att paddla och då menar jag även som motionspaddling. Som fiskemaskin är den en fröjd tycker jag. Den har allt jag anser behövs för mitt fiske (vilket är i princip havsöringsfisket). HAde jag inte älskat att paddla så hade väl valet fallit på en trampkajak såsom Hobie Outback eller Native Watercraft. Har en god vän som har en Outback som fullkomligt älskar den. Finns ju en fördel med en trampkajak och det är ju just att man har händerna fria när man trampar men dessa väger också betydligt mer och är i mitt tycke inte lika portabla. Min vän med Outbacken verkar dock inte bry sig om det. Sen är trampkajaker betydligt dyrare även om man ibland kan hitta begagnade kring 15-20 tusen. //javier

   Delete