Wednesday, 4 August 2021

Back in business!

Efter ett långt uppehåll var jag så tillbaks på kusten. Hade nämligen en ledig dag från jobbet och vaknade väldigt tidigt. Låg och drog mig ett tag men så kom jag att tänka på att det var länge sedan jag var ute så rätt var det var stod jag utvadad på en av mina favoritplatser för sommarfisket. Det är en plats som på sommaren ändå håller hyfsat kallt vattentemperatur, så även idag då jag mätte vattentemperaturen till endast 11 grader. Det var förvisso stiltje så förhoppningen på att få fisk var väl inte på topp men det där var bara sekundärt. Det viktigaste var att jag återigen stod där jag trivs bäst, nämligen på kusten. 

Jag gick med varsamma steg fram till den sten jag stått på så många gånger förr och började kasta. Det låg lite gojs i vattnet men inte så att det störde fisket. En svanfamilj passade på att passera förbi bakom mig då dagens första fisk behagade att hugga. En tjock och trind sommaröring som gärna hoppade mycket och högt. Efter den korta men ack så upplyftande upplevelsen la sig lugnet återigen över vattnet. Tiden gick och det verkade inte hända så mycket mer i det rådande stiltjen. Då, när jag befann mig som mest nedsjunken i mina tankar högg det till igen. Fisken var av en helt annan kaliber men också med en helt annan attityd. Den hoppade inte alls men drog mer än gärna ut lina, så pass att jag fortfarande ler. Efter en härlig fight kunde jag så kroka av och återutsätta en fin fisk på uppskattningsvis 3.5 kilo. 

Klockan hade nu börjat närma sig 10 och solen började dyka fram allt mer ur molnen. Jag gav det en halvtimme till innan solen och därmed värmen blev alldeles för påtaglig och jag begav mig hemåt. Det var som sagt länge sen sist och det blev ju dessutom fisk, en bonus i en fantastiskt härlig morgon. Låt det inte dröja allt för länge tills nästa gång...

1 comment: