Friday, 10 March 2017

Vårlikt och med fisk på hugget

Om våren kändes avlägset igår så var den nästan kommen idag. Yepp, det var en dag där jag dessutom tänkt mig hinna med ett par timmars kastande - innan jag skulle iväg till jobb.
På väg till den tilltänkta fiskeplatsen började det så smått att spricka upp, och när jag väl anlände så lyste solen med all sin kraft över reven. Det värmde, både i kropp och själ. Jag gick med glada steg nedför slänten och fyllde lungorna med en stor portion tro, alltmedan jag gick ut på revet. Jag började fiskeriet innan jag ens hade börjat trampa vatten, och det hade inte ens nått knäna förrän jag såg en öring rusa iväg till djupare vatten och sedan ytterligare en till. Att jag lyckats skrämma undan 2 fiskar retade mig en aning, trots att jag varit försiktig. Å andra sidan verkade ju fisken vara definitiv närvarande, och inte särskilt förvånande på riktigt grunt vatten. Det bådade gott, helt enkelt!! Jag skulle dock få tillfälle att reta mig igen och det efter att jag haft ett rejält hugg som jag, till min förvåning, inte lyckats sätta. När jag väl vevat in Bombarda flötet fick jag se förklaringen - flugan var borta. Jag hade slarvat med knuten - något som inte skall hända och som retade mig vansinnigt mycket. Nåväl, några svordomar senare satt en ny Grå Frede som vapen och den skulle inte göra mig besviken. Under den kommande timmen lyckades jag landa tre stycken blänkare varav en på ca 55-60 cm, men också tappa två.

Dessvärre började vinden, som vridits till hård nordväst, att driva ut en massa mög från land vilket fick färgen på vattnet att anta alltmer en cafe latte kulör. Jag skulle förvisso iväg och jobba men jag hade åtminstone en timme kvar, och dessutom verkade ju fisken vara lika uppspelta som jag över det fina vädret. Men, det var inget att göra - jag hade heller inte tid eller lust till att uppsöka nya fiskbara platser. Jag tog dock ett par sista kast innan jag rundade av dagen med att mäta vattentemperaturen till härliga 6 grader. Vi är på väg åt rätt håll åtmisntone, hoppas det håller i sig för nu dröjer det några dagar innan jag är ute igen..jag håller tummarna så länge!!
2 comments: