Thursday, 8 February 2018

En blank och solig februari dag

Efter några kylslagna dagar med nordliga vindar och efterföljande minusgrader vände så vinden till mildare och behagligare sydväst. Ledig som jag var passade jag naturligtvis på att åka ut en sväng. Det såg otroligt hett ut längs hela sydkusten, något som blev bekräftat redan i tredje kast då en härligt blank fisk på 2.5-3 kilo (slut på batteri i vågen) fann min Polar Magnus alldeles för oemotståndligt. Hugget var lika hårt som fighten den bjöd på, trots 2-3 grader i vattnet. Det bjöds på både luftakrobatik och korta men explosiva rusningar innan den slutligen fick ge sig.
Det var onekligen en smakstart, något som följdes av ytterligare 2 blanka småttingar innan slöjmolnen skingrades och solen dök fram med all den kraft den kan uppbringa en februari dag.
Det var dags för lunchpaus och i de värmande solstrålarna smakade gulaschsoppan alldeles förträffligt. Det var nästan vårkänslor i luften, så pass dessutom att både jacka och handskar åkte av. Jag var inte heller ensam om att trivas i solskenet - knölsvanar, gäss och änder verkade trivas minst lika mycket. Det flögs, landades och jagades stup i kvarten. En härlig syn som ytterligare höjde det redan upphöjda humöret.

61 cm chrome!!
Det efterföljande fisket blev inte fullt lika fångstgivande som innan lunchen men jag lyckades ändå få en blank krabat på dryga måttet innan det var dags att tänka på refrängen. En härlig och mycket väl godkänd februari dag var till ända. Hoppas det blir fler sådana..

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Wow. Vilka bilder! Kniper solnedgången till ny skrivbordsbakgrund. :)

    ReplyDelete