Sunday, 15 May 2016

Melodifestival eller fiske? Fiske så klart..

Visst är det skönt med värme och sol, men det sista man tänker på i sådant väder är öringfiske. Eller rättare sagt, man tänker och fantiserar om det, för det gör man väl nästan jämnt och ständigt, men att ge sig ut är knappast lönt när ett rejält högtryck lägger sig över Skåne, solen står högt i skyn och gassar på. Det hade det gjort i över en vecka men så igår knackade det så efterlängtade ostadiga vädret på dörren och jag, istället för att sitta hemma och titta på Melodifestivalen med familjen, öppnade dörren och begav mig ut de sista timmar som var kvar av dagen.

Till min glädje så var näbbisarna inte särskilt aktiva, det blev förvisso några stycken, men inte så att det störde. Den första fisken som högg var dessutom en prickig fighter, vilket fick förväntningarna att stiga, och vilken fighter det var. Den gjorde två rejält långa rusningar direkt efter mothugget, trots rätt så hårt inställd broms, vilket fick mig att tro det kunde röra sig om en fisk i hyfsad storlek.

Till min förvåning var fisken varken särskilt stor eller helt blank, men wow, vilken kämpe!!.
Det var en god start på kvällen, helt klart bättre än att sitta hemma och titta på skräniga sångare från diverse europeiska länder. Jag var inte heller ensam om att tycka likadant, två stycken flugfiskare dök nämligen upp lite längre österut än var jag befann mig.

Jag fortsatte mitt fiske samtidigt som mörka moln ansamlades och gav ifrån sig lite regnstänk. Gravänder och svanar flög förbi som i ett försök att fly från regnet. En öring till, strax över måttet, högg strax därefter och så en stund senare ännu en, dock storleken mindre. Efter det så hände det inte mycket mer, dagsljuset började nu också ge upp och så även jag. Flugfiskarna däremot, de fortsatte med sitt idoga svingande medan jag satte mig i bilen och körde hem. Hem till en Melodifestival som bara var halvvägs in i programmet..men vad gjorde det, när jag nästan med en gång föll i sömn i soffan..trots skrikande och gapandes bidrag från länder ifrån Europas alla hörn..och skönt var det..

1 comment:

  1. Lyckost!! En annan här fick sitta sig igenom hela festivalen. VAr ensam om att rösta nej till den... Härlig läsning o härliga bilder med.

    ReplyDelete